Over netels en fonteinen...

Op 6 oktober 2014

Lennik neemt het absoluut niet nauw met openbare netheid en onderhoud van haar straten en pleinen. Dat kon N-VA-gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh zelf vaststellen. Het bushokje 'Oud Station' langs de Brusselsestraat in Sint-Martens-Lennik is overwoekerd door netels. Daarnaast zijn de fonteintjes op de Markt nog steeds niet actief ondanks een belofte van de schepen van meer dan een jaar terug. Pas als een zaak de pers haalt, schiet het Lennikse bestuur in actie.

Actie na persaandacht

Kristien Van Vaerenbergh kaartte de netelige kwestie aan op de laatste gemeenteraad. "De situatie aan het bushokje was echt schandalig. Busreizigers konden er gewoon niet gaan zitten. Dit is nalatigheid van de bevoegde schepen", zegt Kristien Van Vaerenbergh.

Pas toen het in de pers kwam schoot het bestuur snel-snel in actie. De bevoegde schepen, Johan Limbourg, vond de zaak opgeblazen maar gaf in de pers toch toe dat het onderhoud van het bushokje een taak is voor de gemeente. Hij beloofde beterschap voor de toekomst.

Een 82-jarige inwoner kon zo lang niet wachten: hij kon het niet meer aanzien en begon dan maar zelf de bermen te snoeien.

Ondanks belofte: fonteintjes spuiten niet

Beterschap beloofde de schepen ook voor de fonteintjes op de Markt. Die zijn reeds zeer lange tijd buiten dienst. In juni 2013 beloofde de schepen in een persbericht effectief beterschap. Een belofte die hij herhaalde in het voorjaar van 2014 tijdens een vraag van Kristien Van Vaerenbergh op de gemeenteraad.

“Instussen is het najaar van 2014 begonnen en zijn we dus meer dan twaalf maanden verder na de eerste belofte van de schepen. Het is triest om vast te stellen dat er niets is veranderd. Misschien moet de zaak eerst uitgebreid in de pers komen?”, vraagt Kristien Van Vaerenbergh

 

bushokje vol netels

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is