N-VA wil GAS-boetes vanaf 14 jaar

Op 23 januari 2020
Kristien Van Vaerenbergh

Voor N-VA mag het politiereglement aangepast worden zodat GAS-boetes kunnen gegeven worden vanaf 14 jaar. Nu bedraagt de minimumleeftijd nog 16 jaar. “We kunnen dan sneller optreden tegen hangjongeren of overlast. Daarenboven betrekt men dan onmiddellijk de ouders van jongeren die problemen veroorzaken”, zegt fractieleider Kristien Van Vaerenbergh.

Van Vaerenbergh weigert weg te kijken van de problemen. “Met de opening van het skatepark is de plaats achter de leegstaande feestzaal Jo Baetens een nieuwe trekpleister geworden. Lennik heeft veel scholen op haar grondgebied. Het is kwestie van de problemen meteen in de kiem te smoren. Een verlaging van de minimumleeftijd voor GAS-boetes helpt hierbij. Waar men anders grotendeels machteloos blijft tegenover 14-jarigen zullen de ouders dan samen met de jongere direct op het matje geroepen worden”, weet Van Vaerenbergh.

Van Vaerenbergh legde dit voorstel neer op de gemeenteraad. De meerderheid had wel oren naar dit voorstel en dus wordt het nu overgemaakt aan de jeugdraad voor advies.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is