N-VA en Lennik 2000: Een intieme band.

Op 9 mei 2011

De nieuwe Lennikse N-VA-afdeling en het ervaren Lennik2000 zullen nauw samenwerken. Nogal logisch want een flink aantal leden van N-VA zetten zich in voor de beide partijen. Kan dit wel?

Geert De Cuyper

“Natuurlijk”, legt schepen Geert De Cuyper uit, “Lennik2000 is een stevig lokaal samenwerkingsverband waar ik mij al jaren voor inzet en zal blijven inzetten. Met de komst van een N-VA-afdeling in onze gemeente kunnen we samen aan de toekomst van Lennik bouwen”, aldus Geert.

 
 

Een beetje geschiedenis

Eind de jaren ’90 stopte de samenwerking tussen de Lennikse VU en de toenmalige CVP. De CVP besloot met de VLD in zee te gaan en dat was de kiem voor de idee om een nieuw project, Lennik2000, op te starten. Lennik2000 werd een verzameling van geëngageerde mensen uit de VU,  enkele onafhankelijken en een handvol socialisten. De VU werd later ontbonden en splitste in N-VA en Spirit. Intussen bleef Lennik2000 als lokale partij bestaan. In 2006 haakten de socialisten af om samen te gaan met Groen!

En dus...

Kristien Van Vaerenbergh“Er zijn heel wat raakvlakken tussen beide partijen, maar het spreekt voor zich dat beide hun eigenheid zullen behouden” stelt Kristien Van Vaerenbergh. “Het geheel moet meer zijn dan de som van de delen, mekaar aanvullen en versterken, daar gaan we werk van maken voor onze Vlaamse gemeente Lennik”, zegt Kristien nog.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is