Dierenwelzijn ook in Lennik belangrijk

Op 27 oktober 2015, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

De nieuwe Vlaamse regering heeft bij haar aanvang ervoor gekozen om een minister van dierenwelzijn aan te stellen. Deze nieuwe bevoegdheid werd toegewezen aan minister Ben Weyts (N-VA). Hij is al meer dan een jaar hard aan het werken om op dit beleidsthema het verschil te maken. Dat is dan ook te merken aan verschillende resultaten: geen onverdoofd slachten meer op tijdelijke slachtvloeren, een hardere aanpak van dierenmishandeling en de verhoging van de verkoopleeftijd van pups en kittens naar 15 weken om de malafide puppy-import tegen te gaan. Het zijn maar enkele voorbeelden van zijn beleid.

Ook in Lennik is er werk aan de winkel op het vlak van dierenwelzijn; denk maar aan zwerfkatten of verwaarlozing van dieren die op een weide staan. Om dit beleid lokaal te verankeren stelde raadslid Lien De Slagmeulder tijdens de gemeenteraad van oktober voor om een schepen van dierenwelzijn aan te duiden. De schepen kon het aanspreekpunt worden voor alle vragen met betrekking tot dierenwelzijn en kon een gepast beleid uitwerken zodat ook het dierenwelzijn in Lennik verzekerd werd.

Helaas dacht de meerderheid daar ander over. Burgemeester De Knop vond de bevoegdheid overbodig en is van mening dat er al heel wat gebeurt op het vlak van dierenwelzijn. Lien zal alvast niet nalaten om het toch ten volle op te nemen voor het welzijn van de dieren. Zo stelde ze verder ook nog voor om een modelbeginselverklaring van de provincie Vlaams-Brabant te ondertekenen om het dierenwelzijn in de gemeente te verbeteren. De burgemeester ging dit meenemen naar het college. We zijn alvast benieuwd naar de opvolging hiervan

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is