Dekenijtuin geschikt voor trouwen in de openlucht

Op 27 januari 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad
huwen openlucht dekenijtuin

 

N-VA-gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh lanceert op de volgende gemeenteraad een opvallend voorstel. Ze wil dat trouwen in de openlucht mogelijk wordt. Ze ziet de dekenijtuin als ideale locatie.

 

De wet stelt dat er getrouwd wordt in het gemeentehuis maar de gemeente kan een afwijking voorzien. In Lennik is dat gebeurd en huwen koppels in de dekenij. “Bij de dekenij hoort echter een schitterende gerestaureerd tuin inclusief amfitheater. Een prachtige locatie om bij mooi weer in de openlucht te trouwen”, zegt Kristien Van Vaerenbergh.

 

Het voorstel is ingegeven door het coronavirus. “Buitenlocaties zijn sowieso veiliger dan binnen en door de grotere oppervlakte kan tevens meer afstand tussen de genodigden gehouden worden. Niets belet echter dat het een permanente locatie wordt die ook in de zomer volop kan gebruikt worden voor gemeentelijke huwelijksceremoniën. Bij slecht weer kan steeds uitgeweken worden naar de dekenij waar normaal de plechtigheid doorgaat,” besluit Van Vaerenbergh.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is