N-VA-Lennik² tegen huidige plannen bewonerskaart.

Op 25 september 2013

De fractie N-VA-Lennik² kan zich niet vinden in de huidige plannen rond de bewonerskaart zoals voorgesteld door de Lennikse meerderheid (Open Vld en CD&V). De fractie haalt daarvoor bij monde van N-VA-gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh drie argumenten aan:

1.       De bewonerskaarten worden in Lennik zéér duur verkocht. Waar normalerwijze een eerste voertuig gratis is, kost een bewonerskaart voor het eerste voertuig in Lennik 80 euro. Een tweede voertuig kost maar liefst 250 euro.

2.       Ook al worden de bewonerskaarten duur verkocht, ze geven geen enkele garantie op een plaats. Men betaalt dus 80 euro maar is geeneens zeker dat men zijn auto kan parkeren. Er zijn met andere woorden onvoldoende plaatsen ten aanzien van het aantal kaarten dat men potentieel kan verstrekken.

3.       De verkeersveiligheid in het centrum komt in het gedrang daar er geen oplossing voorzien is voor de brandweerwagens. Zij moeten een gegarandeerde doorgang hebben, alsook een plaats om hun wagens te stationeren, als is het maar bv. om ze te poetsen.

 

De N-VA benadrukt dat zij niet tegen het principe van de bewonerskaart is maar wel tegen de manier waarop de meerderheid dit uitwerkt. De N-VA vindt dat het invoeren van de " betalende"  bewonerskaart zonder garantie op een effectieve plaats een platte belastingsverhoging is. Er wordt gevraagd aan de Lennikenaren fors te betalen, maar de Lennikenaren krijgen er niets voor terug. Het nieuwe parkeerbeleid bewijst nog maar eens dat de meerderheid geen coherente visie heeft op het parkeer- en mobiliteitsbeleid. Dit zou toch in de eerste plaats in functie moeten staan van de Lennikse inwoners en de handelaars.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is