Lien heeft een hart voor Lennik.

Op 25 april 2013

 

Lien De SlagmeulderN-VA-gemeenteraadslid Lien De Slagmeulder wil dat de gemeente overgaat tot de aankoop van 2 automatische reanimatietoestellen. Deze defibrillatoren kunnen levens redden en worden gebruikt om mensen door een stroomstoot te reanimeren bij een hartstilstand. De Slagmeulder wil deze toestellen plaatsen op drukbezochte locaties zoals de sporthal en de Lennikse Markt. De meerderheid (LB-CD&V) stemde tegen maar beloofde wel de mogelijkheid tot aankoop te onderzoeken en volgde daarmee dan toch het voorstel van Lien.

“Elke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 7% overleeft dit. Wordt een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 4 minuten gereanimeerd en krijgt het een stroomstoot toegediend met een AED, dan heeft het tot 70 % kans om te overleven. Een defibrillator installeren op een plaats waar veel mensen komen is dus letterlijk levensbelangrijk”, aldus Lien De Slagmeulder.

De meerderheid keurde het voorstel niet goed. Omdat ze het toch genegen waren, beloofden ze het voorstel van de oppositie verder te onderzoeken onder andere door het voor te leggen aan de provinciale gezondheidsinspecteur. Lien De Slagmeulder vreest echter dat de aankoop van deze toestellen hiermee op de lange baan wordt geschoven.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is