Lennikse begroting bulkt van belastingsverhogingen

Op 27 maart 2013

Lennik heeft inderdaad een positieve begroting maar deze bulkt van de belastingsverhogingen die rechtstreeks de zwakkeren en het verenigingsleven raken. Van ‘het warme Lennik’ waarmee burgemeester De Knop in 2012 verkiezingscampagne voerde, blijft niet veel meer over.” dat vindt gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh namens de fractie N-VA-Lennik².

Vooral de sport- en cultuurverenigingen krijgen rake klappen: door besparingen verliezen zij enerzijds een deel subsidies. Anderzijds, door het verhogen van de huurprijzen van de gemeentelijke zalen, zullen net zij extra moeten bijdragen aan de Lennikse gemeentekas. “Burgemeester De Knop voerde campagne voor een warmer Lennik. Wie gelooft haar nog na deze financiële kaalslag op de verenigingen? Hopelijk verliezen ze na hun financiën ook hun motivatie niet.” merkt Kristien Van Vaerenbergh op.

Weduwen en andersvaliden zullen geen toelage meer krijgen voor vuilniszakken. Van Vaerenbergh vindt dit koud en asociaal: “Deze groep mensen moeten zich vaak behelpen met een beperkt inkomen. Uitgerekend zij worden nu afgeschilderd als de vervuilers die eindelijk ook maar moeten betalen voor hun afval. Of ze daartoe de centen hebben, daar denkt deze koele burgemeester niet aan.”

Van Vaerenbergh ziet in de begroting nog heel wat andere belastingsverhogingen: “Het afleveren van rijbewijzen zal 9 euro extra kosten. In plaats van 16 euro zal men nu 25 euro moeten betalen. Een stijging met meer dan 50%. Identiteitskaarten worden ook bijna 20% duurder en zullen nu 20 euro kosten in plaats van 17 euro. Ook het afleveren van vergunningen wordt fors duurder. Misschien vindt burgemeester De Knop dit geen belastingsverhogingen maar er wordt toch meer geld uit de zakken van de burger gehaald. Van een liberale bestuursploeg zou je dit niet verwachten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is